Rattatouille s pečeným zubáčom na masle

Recept od Penthorovcov.

Suroviny:

4 filé zo zubáča
obyčajne maslo 125 g
hladká múka
soľ, čierne korenie, vegeta
1 baklažán
olivový olej
čerstvá bazalka
2 zelené papriky
3 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
500g  ošúpaných zrelých rajčiakov nakrájaných na štvrťky
2 - 3 cukety, závisí od veľkosti
140 ml bieleho vína

Postup:

Baklažány posolíme a necháme odkvapkať vodu. Medzitým si nakrájame papriku cukety a cibuľu. Na rozohriatej panvici rozpálime olej a pridáme ich a zľahka osmahneme. Zeleninu potom preložíme do kastrólu a na panvicu dáme plátky baklažánu, ktorý opekáme dozlatista. Keď je hotový, pridáme ho do kastróla k ostatnej zelenine, a na panvicu pridáme rajčiaky, trochu oleja a cesnak a smažíme jednu minútu. Potom ich pridáme k ostatnej zelenine, osolíme okoreníme, podlejeme vínom a privedieme do varu. Prikryjeme a na miernom ohni dusíme tak 15-20minút.
Zubáča osolíme, okoreníme, obalíme v múke a opečieme na masle.

Pozrite si celý postup prípravy jedla v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja prichádza s premiérovými epizódami a receptami vždy od pondelka do piatka o 17:55 na JOJke!