Filety z lososa s cuketovým ragú
Suroviny:
čerstvý tymián
filety z lososa
olej
maslo
soľ
paradajky
cuketa
cesnak
biele víno
Postup:
Losos umyjeme, posolíme a jemne pokoreníme, rozpálime si olej s maslom, opečieme ho z oboch strán, aby sa losos zatiahol a necháme ho dojsť v rúre pár minút (max. 8 min.). Nezabudnime ho obaliť pred opekaním v tymiáne, aby mäso prešlo chuťou bylín.
Extra na masle opečeme rajčinky, cesnak a so škrabkou na zeleninu robíme cuketové plátky, ktoré posolíme a zľahka opečieme. Zalejeme bielym vínom, ktoré necháme vyredukovať, odpariť. Cuketa bude slúžiť ako príloha. Servírujeme podľa možností najskôr cuketu s rajčinami a cez topreložíme losos s tymiánom.