Moja mama vari - recept 72 - bravcove

Bravčové stehno plnené sušenou šunkou, špenátom a gorgonzolou

Recept od Kovaľovcov.

Suroviny:

600 g bravčového stehna bez kosti vcelku
1 cibuľa
olivový olej
1 zeler
morská soľ v mlynčeku
čierne korenie v mlynčeku
150 ml suchého bieleho vína
500 ml zeleninového vývaru
50 ml smotany na šľahanie
4 plátky Schwarzwaldskej šunky
100 g gorgonzoly
125 g čerstvého špenátu
1 citrón

Postup:

Zelerové pyré

Cibuľu nasekáme nadrobno a orestujeme v hrnci na troche olivového oleja. Po chvíli pridáme na kocky nakrájaný zeler, ktorý sme predtým očistili a umyli. Ochutíme soľou, čiernym korením apodlejeme suchým bielym vínom , prilejeme teplý zeleninový vývar adusímev tlakovom hrnci domakka.Uvarený zeler rozAmixujeme tyčovým mixérom dohladka. Na záver pridáme smotanu na šľahanie a necháme prejsť varom.

Plnené bravčové stehno

Umyté a osušené bravčové stehno nakrájame na 4 hrubšie plátky. Prikryjeme potravinovou fóliou a naklepeme. Okoreníme, osolíme a každý plátok mäsa naplníme plátkom Schwarzwaldskej šunky, lyžicou gorgonzoly a niekoľkými lístkami čerstvého špenátu. Naplnené plátky mäsa preložíme na polovice a okraje uzatvoríme pomocou špajdlí. Opekáme ich dozlatista na rozpálenej panvici na olivovom oleji z každej strany približne 3 minúty. Potom mäso preložíme do zapekacej misy a prelejeme výpekom. Dopekáme v rozohriatej rúre pri 200 °C asi 10 minút.

Šalát z čerstvého špenátu

Umyté a osušené špenátové lístky ochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou, soľou, čiernym korením a zľahka premiešame.

Pozrite si celý postup prípravy jedla v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja prichádza s premiérovými epizódami a receptami vždy od pondelka do piatka o 17:55 na JOJke!