Wiener Schnitzel s cibuľovým šalátom

Recept od Kovaľovcov.

Suroviny:

600g mladého teľacieho stehna
hladká múka
vajcia
strúhanka
Soľ
korenie
cibuľa
mrkva
hrášok sterilizovaný
horčica
uvarené zemiaky 

Postup: 

Mäso si nakrájame na rezne , ktoré medzi dvomi pečiacimi papiermi naklepeme na 1-2 cm hrubé plátky a po krajoch narežeme, aby sa nám mäso nepokrútilo. Mäso osolíme, okreníme. Obalime v múke, vajci a strúhanke. Na prudkom ohni opražíme z oboch strán po 30 sekúnd. V druhej panvici mäso dopečieme do zlatista. Pripravené varené zemiaky si ošúpeme, urobíme z nich tzv. hranolčeky, pridáme varenú cibuľu, varenú mrkvu a umytý sterilizovaný hrášok. Šalátik si dochutíme podľa seba soľou,  korenim a horčicou.

Pozrite si celý postup prípravy jedla v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja prichádza s premiérovými epizódami a receptami vždy od pondelka do piatka o 17:55 na JOJke!