Moja mama - recepty 62 - saturove

Morčacina s hruškou a cuketou

Recept od Šaturových.

Suroviny:

Morčacina - prsia
Šunka
Soľ
Korenie
Maslo
Petržlenová vňať
Cuketa
Olej

Postup:

Mäso pokrájame po umytí a vysušení na tenké rezančeky, posolíme ho a pokoreníme.  Necháme chvíľu postáť v izbovej teplote. Na rozpálenom oleji si opečieme šunku, najlepšie taliansku, jemne prerastenú a pridáme tam mäso, ktoré opečieme zo všetkých strán. Môžeme zaliať trochou vývaru a zjemníme mäso maslom. Hrušku a cuketu nešúpeme, pokrájame na rovnaké hranolčeky, cuketu posolíme a pokoreníme a všetko narýchlo opečieme v olivovom oleji, aby príloha bola chrumkavá. Servírujme s posypanou petržlenovou vňaťou.

Ak nemáme deti, môžeme k cukete do oleja pridať čili papričku a cesnak, aby jedlo bolo pikantnejšie.