Moja mama - recept 86 - cernohor

Černohor s kašou

Recept od Bílovcov.

Kuracie prsia, ale môže byť aj bravčovina aj teľacina
Zemiaky
Soľ
Korenie
Vajíčka
Olej
Múka hladká
Mlieko
Maslo
Petržlenová vňať

Postup: 

Z mäsa si nakrájame pekné rezne, ktoré jemne vyklepeme a posolíme. Spravíme si černohorský obal z vajec, múky a strúhaného zemiaka. Môžeme cestíčko dochutiť korením. Mäso obalíme v ceste a vyprážame na oleji z každej starny primerane, cca 3 minúty. Je dobré do oleja dať surovú očistenú mrkvu, ktorá zabráni prepekaniu oleja a spáleniu rezňov.

Extra v hrnci si uvaríme očistené zemiaky v posolenej vode. Ak sú mäkké, tak k nim pridáme maslo a metličkovým mixérom rozšľaháme na kašu. Môžeme pridať trochu mlieka, ale opatrne. K jedlu sa hodí uhorkový šalát v octovom náleve.