Moja mama - recepty - 115 - sivakovci

Jelenie ragu na víne, šťuchané zemiaky

Recept od Sivákovcov.

Suroviny:

Jelenia sviečkovica
Zemiaky
cibuľa
Soľ
Korenie
Maslo
Petržlenová vňať
Červené  víno
Mrkva, petržlen 

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme a odblaníme.  Posolíme a pokoreníme, môžeme potrieť olejom a necháme chvíľu odstáť. Nakrájame na rezančeky, ktoré prudko opečieme na panvici. Mäso vyberieme z panvice nalejeme červené víno a necháme prevariť. Extra v hrnci sme si uvarili koreňovú zeleninu, mrkvu a petržlen, pokrájanú na kolieska, ak sú mäkké, ale nie rozvarené pridáme to do vína aj s mäsom a s kúskom masla to necháme prejsť chuťami.

Zemiaky uvaríme a dáme na spenenú cibulku a s pretláčačom pošťucháme, teda snažíme sa ich roztlačiť. Posolíme a pokoreníme, môžeme celé jedlo posypať petržlenovou vňaťou, ktorá pomáha tráveniu.