Moja mama - recepty 23 - zeler

Kuracie mäso so zelerom v špenátovej omelete s ľahkým feniklovým šalátom

Recept od Hercegovej a Marka.

Ingrediencie:

Vykostené kuracie stehná 4 ks
Vajcia 8 ks
Zeler 1 menší
Čerstvé špenátové listy cca 2 hrste
Fenikel 1 ks
Reďkovky 8 ks
Zväzok jarnej cibuľky
Citrón
Olivový olej, soľ, čierne korenie, červená ml. paprika

Postup:

Mäso nakrájame na kocky a osolené, okorenené prudko orestujeme na oleji. Pridáme nahrubo nastrúhaný zeler a spolu restujeme do mäkka. Z vajec a špenátu pripravíme omelety. Hotové omelety nakrájame na väčšie rezance, preložíme mäsom.

Fenikel, reďkovky a jarnú cibuľku nakrájame na tenké plátky, osolíme, okoreníme, pridáme stavu z polky citróna a pokvapkáme olivovým olejom. Chvíľu necháme postať a podávame ako šalát.