Moja mama - recepty 25 - treska

Treska plnená údeným lososom na smotanovej omáčke s hrozienkami

Recept od Linetovej.

Ingediencie:

Potravinárska fólia, kovová ihla!
voda   asi 1,5 l
soľ
celé čierne korenie
celé nové korenie
citrón
treska filety:  4 ks (asi po 100 g)
losos údený – plátky:   200 g
mrkva:    1 ks
jarná cibuľka:  1 ks
soľ
sušené hrozienka:    1 PL
smotana na šľahanie:    1 kelímok
jemná ryžová krupička/ gustin
medová dijonská horčica (od Maille)
maslo
olivový olej
príp. čerstvý kôpor alebo petržlenová vňať
zemiaky

Postup:

Očistené zemiaky dáme variť. V hrnci necháme zovrieť vodu, osolíme, pridáme celé čierne a nové korenie, citrónovú šťavu. Očistenú mrkvu a cibuľku nakrájame na jemné hranolčeky. Filety z tresky umyjeme, jemne osolíme, položíme na ne plátok údeného lososa, rezančeky mrkvy a jarnej cibuľky. Zvinieme – ideálne do potravinárskej fólie + kovová ihla. Závitky spolu s hrozienkami vložíme do variaceho sa nálevu a zakryté varíme asi 10 min. V hrnci zohrejeme maslo a olej, podlejeme vývarom zo závitkov aj s hrozienkami z vývaru. V smotane rozmiešame jemnú ryžovú krupičku/ gustin a medovú dijonskú horčicu a vmiešame do hrnca. Prevaríme, dochutíme soľou.