Moja mama - recepty 41 - kerata

Zubáč s bryndzovou cuketou

Recept od Keratu a Salusa.

Suroviny

1 kg zubáč
50g soľ
50g korenie čierne mleté
150ml olej
 (prepustené maslo) ghee
Príloha:
3 ks cuketa mladá
250 g bryndza
200g parmezán
150g maslo
250g Cherry paradajky
Paprika čerstvá farebná

Postup:
Zubáča okvapkáme olejom, osolíme a posypeme mletým korením, vmasírujeme do mäsa. Citrón si môžete dať po tepelnej úprave. Na panvici zohrejeme prepustené maslo a rybu opekáme najskôr zo strany kože asi 3 minúty, po otočení ešte 2 minúty. Nám to stačilo, aby nebola vysušená. Do výpeku vložíme na kolieska nakrájaný citrón a trochu snecháme opiecť, ten ochutil výpek a tým prelejeme opečenú rybu.
Mladú neošúpanú cuketu dobre umyjeme a nastrúhame, na rozpustenom a dobre rozohriatom masle restujeme asi 3-4 minúty.
Pridáme rozdrobenú bryndzu, premiešame kým sa nerozpustí a na záver vmiešame nastrúhaný parmezán a necháme rozpustiť a spojiť, celé to netrvá viac ako 3 minúty.