Moja mama - recepty 70 - Žralok sebe urval nohu

Žralok sebe urval nohu

Recept od Opettovej a Buranovskej

Ingrediencie:

4 ks očistené (bez kože) steaky zo žraloka Mako (cca 180 g/l porcia v surovom stave)
Olivový olej
Himalajská soľ
Rasca drvená
Biele korenie
2 ks citrón
350 g špargľa zelená čerstvá
125 g čerstvé maslo
Čierne korenie
2 ks červená cibuľa
Čerstvý koriander
Sezam čierny
Strapec cherry padajky 

Postup:

  1. Umyté a osušené steaky zo žraloka si okoreníme bielym korením, drvenou rascou a troškou himalajskej soli. Následne pečieme na rozohriatej panvici na olivovom oleji
  2. Špargľu si umyjeme, odkrojíme spodnú tvrdšiu časť a očistíme. Na panvici si roztopíme maslo a špargľu prudko opečieme, pridáme trošku soli, čierneho korenia a šťavu z citróna.
  3. Ošúpeme si červenú cibuľu, ktorú nakrájame na tenšie pásiky, pridáme k špargli a opekáme
  4. Na preliatie žraloka si do oleja nastrúhame citrónovú kôru.
  5. Hotové steaky zo žraloka podávame spoločne so špargľou, čerstvým koriandrom a prelievame pripravenou zmesou. (ozdoba červenou farbou je buď cherry paradaka alebo čo „špajza“ dá)