Moja mama - recepty bryndza bylinkove halusky

Hovädzí steak s bryndzovou omáčkou, bylinkové halušky

Recept od Urbana a Karasovej.

Ingrediencie:

  • 1 kg hovädzej sviečkovej
  • 125g bryndze
  • Maslo
  • Smotana
  • 150 g plátkov oravskej slaniny
  • Olej
  • Soľ
  • Korenie
  • Polohrubá múka
  • 1 ks vajce
  • Tymián, pažítka, petržlen, mäta

Postup: 

Narežeme mäso, osolíme, okoreníme, obalíme v slaninke. Dáme na panvicu s horúcim olejom. Opečieme a vložíme do rúry.

Múka, vajce, soľ, voda a bylinky vymiešame na cesto a varíme halušky.

Výpek, bryndza, smotana, soľ, korenie, pažítka= šťava