Moja mama - recepty Krkovicka

Grilovaná bravčová krkovička s cibuľou, zemiaková kaša, šalát

Recept od Verbovej a Krajníka.

Ingrediencie:

  •  Bravčová krkovička bez kosti 1 kg
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Rasca drvená
  • Červená paprika sladká mletá
  • Olej
  • Olivový olej
  • Zemiaky predvarené (alebo uvarené)
  • Maslo
  • Mlieko
  • Cibuľa 2-3 ks
  • Redkvička
  • Lahôdková cibuľka
  • Cherrry paradajky
  • Citrón
  • Rozmarín

Postup:

Krkovičku narežeme na 1,5-2 cm pláty. Zmiešame olej, soľ, čierne korenie, rascu a papriku a v tejto zmesi necháme marinovať chvíľu mäso. Potom opečieme na panvici a prípadne dorobíme v rúre. Na druhej panvici pomaly pečieme cibuľu nakrájanú na polkolieska, musí sa piecť na miernom ohni do zlatohneda. Zo zemiakov, mlieka a masla urobíme kašu. Zeleninu nakrájame, zmiešame a dochutíme.