Moja mama - recepty rib

Írsky ribeye steak podávaný na ciabatte, cesnaku s pečenou zeleninou a červeným čedarom

Recept od Donga a Greena.

Sote zelenina: 1 polievková lyžica olivového oleja, 1 struk drveného cesnaku, 1/2 červenej papriky, ½ žletej papriky. polovica cukety, 6 húb (pečiarky), oregano, 2 lyžice sójovej omáčky, 2 polievkové lyžice hovädzieho vývaru.

Postup: Pridajte olivový olej a cesnak do stredne veľkej panvice. Po 2 minútach pridajte zeleninu. Po 3 minútach pridajte oregano, sójovú omáčku a hovädzie mäso. Varte ešte 3-4 minúty.

Cesnak Ciabatta: 2 kusy ciabatta, 1 struk drveného cesnaku, 50 g írske maslo, soľ, korenie.

Metóda: Pridajte maslo a cesnak do stredne veľkej panvice. Pridajte soľ a korenie po roztopení masla. Ciabattu rozkrojte na polovicu a položte na panvicu aby nasala zmes – piecť až do zlatohnedej farby.Steak - Zloženie: 300-400g(4 porcie) írsky ribeye steak z Lidlu, soľ, korenie, 10 g írske maslo.

Postup: Nechajte steak pri izbovej teplote 2 hodiny pred varením. Pridajte soľ a korenie na obidve strany. Pridajte maslo do rozohriatej panvice na vysokej teplote. Keď sa maslo roztopí, pridajte steak a pečte 2 minúty a 30 sekúnd na oboch stranách a otáčajte iba raz. Po varení nechajte steak aspoň 5 minút, ak je to možné.

Podávanie: Podávajte steak na ciabatte so zeleninou rozptýlenou na vrchu a šťavou zo steaku. Navrch pridajte čerstvý cheddar a podávajte.