Moja mama - recepty morcacie tofu

Morčacie mäso s tofu

Recept od Šebeňu a Kopčana.

Základné suroviny:

350 g morčacie mäso
250 g biely tofu syr
2 ČL horčica
2 ČL sójová omáčka
1 ks cibuľa
150 g strúhaný tvrdý syr

Ostatné suroviny:

olej, soľ, mletá rasca, mletá červená paprika, mleté čierne korenie

Postup:

1. Tofu nakrájame na kocky, pokvapkáme olejom a sójovou omáčkou, pridáme papriku, korenie a rascu, premiešame a necháme 30 minút odležať.
2.  Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na jemno a speníme na rozpálenom oleji. Pridáme mäso, prudko opečieme a ochutíme soľou a horčicou.

3. Podlejeme trochou vody a necháme dusiť. K mäkkému mäsu pridáme tofu a dusíme spolu, kým sa nevyvarí všetka tekutina.
4. Podávame s listovým šalátom a paradajkami. Pred podávaním posypeme syrom.