Moja mama - recepty kare

Údené bravčové karé v zemiakovom cestíčku s fazuľovým ragú

Recept od Šebeňu a Kopčana.

Suroviny:

  • ½ kg údeného bravčového karé
  • 500 g zemiakov
  • Vajíčka
  • Hladká múka
  • Majorán
  • Soľ
  • Korenie
  • Olej
  • Cesnak
  • Červená fazuľa sterilizovaná
  • Biela fazuľa sterilizovaná
  • Paradajky sterilizované krájané
  • Cesnak
  • Tymián
  • Bazalka
  • Kečup HOT

Postup:

Zemiaky postrúhame najemno, pridáme vajíčko, hladkú múku, cesnak, soľ, korenie a dochutíme majoránom. Karé pokrájame na plátky, osolíme, okoreníme, a obalíme v zemiakovom cestíčku. Vysmažíme v horúcom oleji.

Fazuľové ragú: Speníme cibuľku a cesnak, pridáme krájané sterilizované rajčiny, 2 min. podusíme a pridáme biele a červené fazuľky. Dusíme podľa potreby, dochutíme tymiánom a podávame.