Inkognito - recepty

Dagne na buzaru

Recept od Šebeňu a Kopčana.

(Chorvátske jedlo, ktoré pozostáva z čiernych mušlí uvarených v polievke)

Ingrediencie

  •   500 g slávky (čierne mušle)
  •   1 ks cibuľa
  •    4 strúčiky cesnak
  •     5 ks nakrájaná paradajka
  •     200 ml suché biele víno
  •     2 ČL kryštálový cukor
  •     soľ, mleté čierne korenie
  •     čerstvá petržlenová vňať
  •    olivový olej

Postup

Cibuľu nakrájame a speníme na olivovom oleji. Podlejeme vínom a necháme na miernom ohni zredukovať. Primiešame paradajky, najemno nasekaný cesnak a dochutíme cukrom, soľou a korením. Odokryté necháme prejsť varom. Nakoniec vložíme mušle. Mušle sa otvoria a ešte 5 minút ich varíme. Naberieme do hlbokých tanierov a posypeme nasekanou vňaťou. Podávame s bielym pečivom.