Moja mama - recepty Lhota

Tagliatele s hovädzím jullien, hubami a bielym vínom

Recept od Lhotu a Turkovičovej.

Suroviny

  • 600g Tagliatele cestoviny
  • 300g hnedych sampinonov
  • 300g hovädzie carpaccio
  • 200ml Veltlinske Zelene
  • 1 stredna cibula zlta
  • 50g rozmarin
  • 100g maslo
  • 2PL oleja
  • 200ml smotana na slahanie
  • 150ml hovädzieho vyvaru
  • 100g vlašskych orechov
  • sol, korenie cierne mlete

Postup

Dame varit cestoviny podla navodu, hov. Carpaccio (musí byť studene) nakrajame ho na julliene platky, nakrajeme si cibulu na drobno, sampinony na hrubsie platky. Na rozohriatu panvicu dame maslo, na ktorom opečieme hovedzie do chrumkava spolu s rozmarinom a dochutíme solou a korenim. Na druhej panvici opečieme do sklovita cibulu na oleji, pridame sampinony dochutíme taktiež solou a korením. Ked máme hotový sampinono cibulovy zaklad podlejeme ho bielym vinom. Redukujeme alkohol cca 1min. Po zredukovani, pridame hovadzie mäso a spojime dokopy chute, ktoré nakoniec podlejeme smotanou na slahanie. Keď sa nám budú dorábať cestoviny zohrejeme si hovädzi vyvar, ktory pridame spolu s cestovinami do hotovej omacky. Kym sa nam spajaju cestoviny, opražime si na panvici vlasske orechy. Podavame.