Srnčí chrbát so šípkovou omáčkou a cviklovými šúľancami

Recept od Sedláka a Rusinu.

 Ingrediencie:

  • Srnčí chrbát 1kg
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Cesnak
  • Šalotka
  • Borievky
  • Olej
  • Maslo
  • Šípkový džem
  • Červené víno
  • Demi glace
  • Uvarené zemiaky
  • Hrubá múka
  • Vajce
  • Cvikla

Postup:

Srnčí chrbát očistíme narežeme na steaky opečieme na panvici vložíme do rury a necháme dôjsť v rozpálenej rúre. Zemiaky očistime nastrúhame pridáme cviklu nastrúhanú, vajce a muku a soľ. Tvarujeme šúľance a vyvaríme v osolenej vode po uvarení opečieme na masle. Do  výpeku po steaku pridáme cesnak šalotku borievky šípkový džem červené víno a demi glace necháme redukovať a zjemnime maslom. A servírujeme.