Moja mama - recepty kacka gastanove pyre

Pečená kačica s gaštanmi

Recept od Tomiča a Giertlovej.

Ingrediencie:

  • kačacie prsia s kožou
  • paradajkový pretlak
  • suché červené víno
  • vývar
  • olúpané predvarené gaštany
  • červený šťavel
  • tymián
  • čierne korenie, soľ
  • olej
  • zemiaky
  • maslo
  • smotana
  • mlieko
  • muškátový oriešok

Postup:

Dáme variť zemiaky. Kačacie prsia pečieme kožou, dole otočime a dáme do predohriatej rúry. Do výpeku dame paradajkový pretlak + červené víno. Necháme zredukovať pridáme vývar a redukujeme dalej.
Zemiaky vyšľaháme pridáme mlieko maslo muškátový oriešok, prípadne soľ. Do zredukovanej omáčky pridáme predvarené gaštany a podávame.