Moja mama - recepty - cviklove pirohy

Cviklové pirohy plnene údeným mäsom a hubami na šalviovom masle

Recept od Rusinu a Sedláka.

Ingrediencie:

  • Cviklový prach
  • Uvarené očistene zemiaky 1kg
  • Hrubá múka
  • Vajcia
  • Soľ, čierne mleté korenie
  • Údene mäso pomleté 0,5kg
  • Mix hub 0,4kg
  • Strúhanka
  • Maslo
  • Šalvia
  • Cibula
  • Cesnak
  • Biele víno
  • Údená slanina

Postup:

Cibulu a cesnak očistime orestujeme na masle spolu so slaninkou ,pridáme nasekane huby, premiešame podlejeme vínom a pridáme pomleté údene mäso. Povaríme, vyredukujeme, dochutíme poprípade zahustime strúhankou. Zemiaky nastrúhame, vypracujeme cesto pridaním muky, cviklového prachu, vajíčka a soli. Cesto rozváľame naplníme zmesou a tvarujeme pirohy. Hotové pirohy dáme variť do vriacej osolenej vody. Uvarené dáme na panvicu z maslom a šalviou, servírujeme.