Moja mama - recepty masove gulky dijonska horcica

Hovädzie guľky na dijonskej omáčke, parmezánová zemiaková kaša

Recept od Rusinu a Sedláka.

Ingrediencie:

  1. Hovädzie mleté mäso 1kg
  2. Cesnak
  3. Soľ
  4. Čierne korenie
  5. Oregano
  6. Rímska rasca mletá
  7. Feta syr 150g
  8. Smotana na varenie
  9. Med
  10. Dijónska horčica
  11. Maslo
  12. Mlieko
  13. Parmezán
  14. Uvarené očistene zemiaky
  15. Olej

Postup:

Mleté mäso ochutíme korením, fetou, rascou, oreganom, soľou. Spravíme malé guľky opečieme na panvici prelozíme do plechu a vložíme do rúry. Na masle opražíme cesnak pridáme med, dijónsku horčicu a smotanu, prevaríme dochutíme a zjemnime maslom. Zemiaky nakrájame dáme zohriať do vody a potom pripravíme zemiakovú kašu z maslom a troškou mlieka a parmezánu. Kašu servírujeme do malej misky a opálime ju horákom .

 Pozrite si celý recept v epizóde Mojej mamy: