Moja mama - recepty - Filety zo pstruha v mandľových lupeňoch, hráškové pyré, estragónová omáčka

Filety zo pstruha v mandľových lupeňoch, hráškové pyré, estragónová omáčka

Recept od Habovcov.

Ingrediencie:

  • 4 ks filet - pstruh
  • Mandľové lupene
  • Prepustené maslo
  • Mrazený hrášok, plus trochu hrachových lúskov na ozdobu
  • Bylina - estragón- čerstvá
  • Sladká smotana, maslo na pyré
  • Soľ
  • korenie
  • Olivový olej
  • Múka
  • Vajcia
  • Citrón
  • Rybací vývar
  • Bylinky na ozdobu
  • Maslo - obyčajné
  • Muškátový orech na dochutenie pyré

Postup:

Ryby umyjeme, osušíme, posolíme a obalíme v mandliach z jednej strany - bez kože, opečieme na prepustenom masle na hladkej panvici a o pár minút otočíme na stranu s kožou, trochu pečieme a odstavíme preč, prikryjeme. Mrazený hrach hodíme do vriacej vody, dáme do mixéru so sladkou smotanou a obyčajným maslom, posolíme a rozmixujeme na hladké pyré. Omáčku spravíme na čistej panvici s prepáleným maslom a veľa estragónom, zalejeme vývarom a redukujeme.
Ak sa podarí, dáme preč kožu z filetu a tak podávame.

Pozrite si celý recept v epizóde Mojej mamy: