Moja mama - recepty - Poširovaný morsky vlk parená zelenina feniklová omáčka konfitovaná žĺtok

Poširovaný morský vlk, parená zelenina, feniklová omáčka, konfitovaný žĺtok

Recept od Rusinu a Sedláka.

Ingrediencie:

  1. Očistene filety morskeho vlka 4ks
  2. Soľ
  3. Korenie
  4. Maslo
  5. Petržlenová vňať
  6. Cesnak
  7. Cibula
  8. Fenikel
  9. Smotana
  10. Vajíčka
  11. Olej
  12. Brokolica
  13. Romanesco
  14. Fialová baby mrkva
  15. Oregano
  16. Biele víno

Postup:

Ryby ochutíme zrolujeme a zabalíme do fólie. Takto ich dáme pošírovať do vriacej vody. V hrnci dáme vrieť vodu s vínom a bylinkami vložíme sitko a naň poukladáme pariť zeleninu ktorú potom premiešame v masle s bylinkami, cibuľu cesnak orestujeme pridáme víno fenikel a smotanu povaríme a rozmixujeme s maslom. Žĺtka dáme do oleja a na malom stupni konfitujeme potom osolíme a servírujeme.