Moja mama - recepty filet zubac

Filet zo zubáča, špenátové tagliatelle, glazované lupienky zo šalotky, jemná smotanovo-citrónová omáčka

Recept od Padyšáka a Majáka.
Ingrediencie:
  • Filety zo zubáča 4ks - chladené  (cca 4x 200g)                      
  • Soľ, Korenie
  • Koriander čerstvý aj sušený
  • 600g Špenátové tagliatelle sušené alebo chladené  
  • 250ml Smotana 32%                                                   
  • 50g Šalotka                                                                
  • 1ks Citrón                                                               
  • 100g Proscuitto                                                            
  • 500ml Vývar                                                                 
  • 50g Med                                                                     
Postup:
Zubáča nasolíme,nakoreníme a ugrilujeme. Cestoviny uvaríme, scedíme. Lupienky zo šalotky pripravíme tak, že si nakrájame šalotku na hrubšie prúžky, polejeme medom a s prudka opražíme. Z vývaru si pripravíme omáčku pridaním smotany za stáleho miešania. Na miernom ohni zredukujeme o 1/3, dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.