Moja mama - recepty - tuniak

Sashimi z tuniaka marinovaného v sépiovom atramente

Recept od Strapka a Michnu.

Ingrediencie:

  • 800g tuniak sviečková
  • 30g Wasabi pasta
  • 90g Sepiový atrament
  • 500ml Kokosové mlieko
  • 500g Predvarená arborio ryža
  • 200g Parmezán
  • 250g maslo 
  • Vajce
  • 1x Karfiol hlavka
  • 2x Avokado
  • 4x limetky
  • Citrónová tráva
  • Mäta
  • Soľ
  • Korenie
  • Ryžová múka
  • 500ml olej

Postup

Tuniak si nakrájame na pekné obdĺžniky a následne namarinujeme vo wasabi paste a sépiovom atramente. Krátko opečieme na panvici cca 30/40 sekúnd z každej jednej strany.

Predvarenú ryžu zmiešame s avokádom, ktoré sme si nakrájali na malé kocočky, a spolu s parmezánom a vajcom podľa potreby osolíme a okoreníme. Následne ich obalíme v ryžovej múke a ponoríme fritovať do oleja.

Karfiol nakrájame na malé kúsky a dáme variť do kokosového mlieka ktoré sme len osolili. Keď je karfiol uvarený do mäkka tak ho do hladka rozmixujeme a ochutíme citrónom. Pridáme maslo a podľa potreby osolíme.