Moja mama - recepty - Filet mignon na hríbikovom rizote

Filet mignon na hríbikovom rizote

Recept od Bittnerovej a Kirthovej.

Ingrediencie

  • Bravčova panenka
  • grilovacie korenie
  • olej
  • ryža
  • lesné hríby
  • šalotka
  • cesnak
  • tymian
  • biele víno
  • maslo
  • parmezán
  • soľ

Postup

Ryžu restujeme na oleji, pridáme soľ, zalejeme vodou a varíme.

Na rozpustenom masle si opražíme šalotku, cesnak a mix hríbov. Pridáme tymian, ryžu a zalejeme vínom a vývarom.

Miešame do ideálnej konzistencie rizota, pridáme kúsok masla čím sa dosiahne jeho krémovosť. Marinovanú bravčovú panenku pomaly restujeme na rozpálenom oleji. Na tanier naporciujeme kopček rizota na ktorý položíme na plátky nakrájanú panenku, posypeme parmezánom. Ozdobime bylinkami