Moja mama - recepty - Bravčové kotlety s cibuľovo-jablkovou omáčkou

Bravčové kotlety s cibuľovo-jablkovou omáčkou

Recept od Koštrnovej a Havasovej.

Suroviny:

  • 240 g bravčové kotlety
  • 2 šalotka
  • 1 jablko
  • 30 g maslo
  • bazalka
  • tymián
  • rozmarín
  • olivový olej
  • 1 dcl
  • biele víno
  • 50 g vlašské orechy
  • 0,5 dcl javorový sirup
  • čierne korenie
  • morská soľ
  • predvarene zemiaky
  • vajcia
  • múka

Postup:

Očistíme a nakrájame šalotku a jablko.

Na panvici necháme roztopiť maslo.

Keď je panvica dostatočne rozpálená pridáme bravčové kotlety a bazalku s rozmarínom.

Rozohrejeme ďalšiu panvicu s olivovým olejom, pridáme nakrájané kúsky šalotky a jablka.

Medzitým obrátime jednotlivé kúsky mäsa v panvici na druhú stranu, pridáme tymian a rozmarín.

Do panvice s bravčovými kotletami prilejeme víno a dáme piecť do rúry na 180 stupňov.

K šalotke a jablku prilejeme trochu vína, pridáme nakrájané vlašské orechy a trochu javorového sirupu. Dochutíme čiernym korením, morskou soľou, a pre krémovejšiu chuť pridáme 1 PL masla.

Panvicu s bravčovými kotletami vyberieme z rúry, prikryjeme papierom na pečenie a mäso necháme dôjsť.

Servírujeme, bravčové kotlety podávame s cibuľovo jablkovou omáčkou poliatou výpekom z masla. Ozdobíme bazalkou a vlašskými orechmi.

Predvarené zemiaky nastrúhame, pridáme vajcia, trochu múky, soľ, korenie a spravíme placku.