Náhle sa vám minulo pečivo? Upečte si vlastné zo surovín, ktoré máte bežne doma!

Nezaberie vám to ani veľa času.

Kto by už len nepoznal situáciu, že sa v domácnosti nečakane minie pečivo či chlieb a vy si zrazu nemáte na čo dať obľúbenú nátierku. Keď si potom predstavíme, že by sme pre čerstvé rožky mali merať cestu do obchodu, na čele nám nabiehajú kropaje potu, bez ohľadu na to či je obchod vzdialený niekoľko minút pešo alebo ho máme rovno „cez cestu“. Ak sú vám tieto slová povedomé, tak určite oceníte jednoduchý a rýchly recept na prípravu domáceho pečiva, ktorý predstavila v relácii Na chalupe moderátorka Katka Jesenská. Jeho najväčšou výhodou je, že ho dokážete pripraviť zo surovín, ktoré máte dome bežne k dispozícii.

Chalupárske posúchy
pol kila hladkej múky
deci vína
údená slaninka
čerstvý rozmarín
pretlačený cesnak
soľ
voda

V miske zmiešajte múku, na kocky nakrájanú slaninku, nasekaný rozmarín, soľ a víno. Vodu dolievajte počas miesenia cesta podľa potreby. Keď bude cesto hotové, nechajte ho na pol hodinu odležať. Následne vytvarujte z cesta menšie placky, ktoré opečte na rozpálenej panvici bez pridania tuku. Na záver môžete posúchy potrieť pretlačeným cesnakom. Pre výraznejšiu vôňu potrite posúchy aj maslom. Dobrú chuť!

Vyhrajte s reláciou Na chalupe ročné predplatné časopisu Urob si sám! Stačí ak správne odpoviete na otázku: Podobizeň ktorej legendy znázornil na drevenom polienku Janko Lehotský? Odpovede posielajte na mailovú adresu nachalupe@joj.sk s heslom Na chalupe. K odpovedi pripíšte aj svoje kontaktné údaje.

Šťastným výhercom minulotýždňovej súťaže o predplatné sa stáva Stanislav K. zo Smižian.   Srdečne blahoželáme! Víťazov budeme kontaktovať prostredníctvom mailu.

Víťaza uverejníme presne o týždeň!

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora
Tagy: Na chalupe