Petr Malásek prezradil ako vzniká hudba k seriálu: Jeho prácu môžete počuť aj v Na vlnách Jadranu!

Petr Malásek patrí medzi popredných českých tvorcov hudby k filmom, seriálom či muzikálom. Hudobne však spolupracuje aj s nejedným spevákom či speváčkou. Pre tvorcov Na vlnách Jadranu bol pri tvorbe hudby jasnou voľbou!

Keďže tvoril Petr Malásek hudbu aj k seriálu Pod hladinou, ktorý je voľným predchodcom seriálu Na vlnách Jadranu, bol jasnou voľbou. "Pri Na vlnách Jadranu som robil úvodnú a záverečnú znelku. Tvorcovia však použili vo veľkom hudbu zo seriálu Pod hladinou," povedal pre joj.sk. A práve pri seriáli Pod hladinou aktívne tvoril práve Malásek. Pri seriáli z morského prostredia však muselo dôjsť k menším úpravám a nemohla sa použiť totožná hudba!

"Zistili sme, že znelka k seriálu Pod hladinou je trochu temná, pretože celý seriál sa odohráva na Vodnej nádrži Slapy u nás (v Česku, poz. red.). Nešlo nám to k tomu slnku, k Jadranu. Požiadavka bola prísť s niečím slnečnejším a veselším," prezradil, ako vznikala hudba k seriáli Na vlnách Jadranu Petr Malásek. O tom, že hudobníkovi sa požiadavku podarilo splniť na výbornú sa môžete presvedčiť každú stredu na JOJke!

Sledujte Na vlnách Jadranu každú stredu o 20:40 na JOJke!