Cierny ruž

Zabudnite na červený rúž: Odvážte sa na hit 90-tych rokov, ktorý celebrity milujú!

Chce to len trochu guráže.

Trendy z minulosti sa vracajú do súčasnosti nielen v móde, ale aj v kozmetickom priemysle. Najnovšie bol oživený škandalózny trend z 90-tych rokov, ktorým je čierny rúž. Mnohé z nás si naň určite spomínajú, pretože jeho milovníčkami boli vtedajšie ikony ako Kate Moss, Naomi Campbell, Missy Elliot, Madonna či excentrická módna návrhárka Vivienne Westwood. Hoci tento kozmetický hit vyzerá na prvý pohľad desivo a odpudivo, nenechajte sa vystrašiť. Najväčšou výhodou čierneho rúžu je, že pristane každému tónu pleti. Povzbudzujúce je určite aj to, že vám okamžite prepožičia vzhľad sexi vampa. Pre tie, ktoré milujú pozornosť okolia, je veľkým plusom aj fakt, že v dave zaručene nezaniknete.

Vedia to aj celebrity, ktoré si túto kozmetickú vychytávku doslova zamilovali. Ako prvé prišli s týmto trendom speváčky Beyoncé a Jessie J. Čierny rúž si, samozrejme, nevedia vynachváliť modelky ako Kendall Jenner, Cara Delevingne a Gigi Hadid, ktoré majú krok s módou doslova v popise práce. Extravagantnú vizáž si však užívajú aj ďalšie trendsetterky ako Taylor Swift, Kyllie Jenner, Rihanna či Nicki Minaj. Za svetovými celebritami však nezaostávajú ani tie slovenské. Na čierny rúž sa odvážili napríklad moderátorka Top Staru Stanka Pavolová či úradujúca Miss Slovensko 2016 Kristína Činčurová.

Aby bol tento trend nositeľný aj v prípade, že nie ste celebrita (čo väčšina z nás nie je), musíte dodržiavať dve základné pravidlá. Tým prvým je, aby na vás všetko ostatné ostalo jednoduché - od účesu, doplnkov až po outfit. Výrazným šperkom je už samotný rúž, a preto nič iné nepotrebujete. Ideálne sú vlasy vyčesané do chvosta a oči v nude looku. Po druhé, vaše pery musia byť v dobrom stave. Žiadny výrazný odtieň totiž nevyzerá dobre na suchých a popraskaných perách. Ak také máte, urobte si píling. Vyrobiť si ho môžete aj doma, ak zmiešate hnedý cukor, med a olivový olej. Takto vyhladené pery ošetrite kvalitným balzamom na pery. Pre presné kontúry rúž naneste štetcom na pery. Aby ste zabránili neželanému roztekaniu rúžu, ktoré by v tomto prípade vyzeralo ako z hororu, po každom nanesení si pery jemne otrite o papierovú vreckovku a prepudrujte. Ak predsa len nie ste natoľko odvážna, aby ste nosili čierny rúž, skúste začať bordovým rúžom. Vďaka nemu si zvyknete na zvedavé pohľady okolia a získate sebavedomie. To na nás aj tak vyzerá najlepšie.

Zdroj foto: Profimedia, Instagram

Autor: Lenka Filipová