Scenáristka Nemocnice, Danica Hričová, hrá v seriáli pediatričku: Bol to spontánny nápad!

V seriáli Nemocnica môžete v úlohe sympatickej pediatričky sledovať autorku námetu a scenáristku seriálu Nemocnica, Danicu Hričovú. V úlohe Dáši jej to mimoriadne pristane a my sme zistili, kde vznikol tento nápad postaviť sa pred kameru. Pôvodne to mala byť dokonca len sranda!

„Vzniklo to ako sranda, stále mi všetci hovorili, však postav sa aj ty pre tú kameru a ja som vždy tvrdila, že s tým nemám problém, lebo ja som hrávala v Luduse, keď som bola mladá, keď som študovala v Londýne, tak som hrávala v mládežníckom divadle, robila som dlhé roky redaktorku, čiže ja som na kameru vlastne zvyknutá a nemám z nej nejaký veľký stres, ako väčšina ľudí,” vysvetlila nám autorka námetu v rozhovore. Je tak zrejmé, že ju do toho nebolo treba dlho presviedčať. Dokonca nám povedala, že ju producent seriálu Nemocnica, Pavol Polner, istým spôsobom vyprovokoval, či by takúto výzvu vôbec zvládla. V tom čase sa im dokonca vyskytla postava pediatričky, ktorá tam v najbližších scenároch vystupovala. A tak to všetko do seba zapadlo.

„Povedala som si, však dám si rúško a pôjdem na tú operačku a môžem ti povedať, že ako som sem prišla a na mňa navliekli tie nemocničné veci, dali mi čiapku, rúško, postavila som sa vedľa Noela, ja som mala pocit, že to je naozaj,” prezradila nám Danica Hričová. Ocitla sa tak v zaujímavej polohe, kde mohla vnímať to, ako napísala scenár, ale zároveň si vyskúšať aj to, ako texty vnímajú samotní herci. Scenáristka dokonca prišla na jednu zásadnú vec. „Ako kreatívny producent som zistila, že niektoré scény píšem veľmi komplikovane a sama to vidím, keď to tam treba zahrať, proste desať ľudí v obraze a takéto, čiže aj mne to dodáva, ako keby úplne iný uhol pohľadu a vždy, keď sem prídem tak aj ja mám nejaké nové podnety,” prezradila nám. Táto skúsenosť je tak dala zrejme viac, než by čakala.

Nemocnica - Danica Hričová Zdroj: TV JOJ

Na otázku, či chcela byť niekedy herečkou, mala jasnú odpoveď. „Áno je to pravda. Ja som kedysi chcela byť herečka. Môj otec bol dlhoročným dramaturgom v Československej televízii a s ním som chodila na rôzne výroby všelijakých televíznych projektov. Pracoval napríklad na rozprávke Kráľ drozdia brada, čo je jedna z mojich najobľúbenejších,” dodala Danica Hričová v rozhovore. Viac sa dozviete vo videu HORE!

Sledujte seriál Nemocnica každý utorok a štvrtok o 20:35 na JOJke!