Balogove záverečné slová v Nemocnici mnohých rozplakali: Silné, no tak pravdivé!

Posledné časti seriálu Nemocnica pred letnou pauzou boli plné zvratov, noviniek, ale aj silných slov. Balogov prejav, ktorý si Rebeka pustila ako nahrávku z jeho tabletu, rozhodne dojal a rozcítil mnohých. Zimomriavky boli zaručené!

Balog sa síce v závere Nemocnice objavil živý, no ešte pred tým, v čase, keď to vyzeralo, že nehodu neprežil, Rebeka dostala do rúk jeho nájdený tablet. V ňom bola nahrávka plná krásnych myšlienok a životných múdrostí. Boli to posledné slová, ktoré si od neho vypočula. Práve tento prejav patril k najdojemnejším častiam posledných epizód seriálu a mnohých rozcítil. Každý si v ňom totiž mohol nájsť to svoje. My vám tieto jeho slová prinášame ešte raz. Vypočuť si ich v podaní samotného Baloga môžete vo videu hore.

Toto sú Balogove dojemné, posledné slová:

„Všetci máme radi, keď máme pravdu. Mýliť sa je ľudské, ale mať pravdu je doslova božské a čo už je len ľudskejšie, než túžba byť Bohom. Často sme zaslepení vlastným presvedčením v čokoľvek, čo je nám sväté a odmietame uveriť akokoľvek dobrým dôkazom, ktoré by našu pravdu mohli podkopať. Sme ako vták, čo sa rúti strmhlav proti zemi, ale nevieme o tom, lebo máme silou mocou zaťaté oči. Komu potom môžeme veriť, ako nemôžeme veriť ani samému sebe? Čo ak nám zlyhá naše presvedčenie? Čo sme potom, ak nie len zatratenci blúdiaci tmou, ktorí zatvárajú oči a slepo prosia, aby nenarazili hlavou do múru. Tvrdíme, že pravá láska neexistuje, lebo je to pre nás príliš ideálne. Vravíme, že osud neexistuje, lebo by bolo až príliš pekné, keby existoval. Dušujeme sa, že naša hrdosť, naša pravda sú dôležitejšie, než skutočnosť, pretože by bolo také nádherné mať pravdu. Aj ja som bol slepý. Zatváral som oči pred tým, čo som mal rovno pod nosom. Bál som sa, že to je až príliš dobré, aby to bola skutočnosť? Možno. Bojíme sa oslepnúť a práve preto sme slepí. Bojíme sa milovať, a preto nie sme milovaní. Desíme sa odpúšťať, a preto nie sme pochopení. Odmietame uveriť, a preto blúdime. Ale ja už verím a verím. Milujem ťa, Rebeka Vargová!“

Nemocnica - Nela Pocisková Zdroj: TV JOJ

Čo vás čaká v seriáli na jeseň? Ako sme sa v závere seriálu Nemocnica dozvedeli, po zrušení istej oblastnej kliniky zamierilo do Nemocnice sv. Martina niekoľko výrazných lekárov a jedna zdravotná sestra. Ako sa noví zamestnanci zžijú s tými starými? Nájdu si medzi nimi priateľov, alebo spolu budú bojovať? Spoja ich pacienti, alebo rozdelia vzájomné spory a súboje o miesto? Aj to sa dozvieme už na jeseň, v nových častiach obľúbenej Nemocnice. Staronový riaditeľ Hauptmann bude mať plné ruky práce nielen s nimi, ale aj so skupinkou mladých medikov, ktorí prišli do nemocnice praxovať. Hoci nemôžu nič robiť, iba sa prizerať, do všetkého sa motajú, všade zavadzajú a prinášajú svieži mladícky vietor s množstvom humoru.

Nemocnica - noví herci Zdroj: TV JOJ

V nových častiach Nemocnice sa na vás tešia herci Robo Jakab, Juraj Loj, Ľuboš Kostelný či herečka Barbora Švidraňová. Pozorným divákom neuniklo, že sa v poslednej epizóde objavili aj iné, nové tváre. Do deja totiž vstúpili aj menej známi herci, ktorí však do príbehu vnesú nový, mladícky vietor. Jerguš Horváth, Krištof Tobiáš, Kristián Baran a Sandra Lasoková stvárnia skupinku mladých medikov.