Nova zahrada 18.4.

Chlapci z Novej záhrady vám prinášajú výborné tipy! Takto sa zaručene zbavíte škodcov

Budete prekvapení, čo všetko sa dá spraviť s vašou záhradou.

Trápia vašu záhradu nepríjemní škodcovia, alebo si neviete rady so silným vetrom, ktorý ničí všetko naokolo? Protagonisti vám prinášajú niekoľko šikovných tipov:

- Lepové pásy proti škodcom - Ak aj vy máte doma jablone alebo čerešne, tak už nemusíte používať toľko postrekov. Pomocou lepových pásov sa škodcov zbavíte. Má to naozaj veľmi dobrý efekt.
- Dávka hnojiva s vyšším obsahom dusíka na rast zelenej hmoty a horčíka na jej sviežozelené vyfarbenie.
- Vertikulácia, prerezanie trávnika - Vertikulátorom prerežeme trávnik, aby sme ho zbavili plste a prevzdušnili ho.
- Prútený plot - Pekný a účelný prvok v záhrade, ktorý je odolný voči nepriaznivému počasiu a ochráni vás napríklad pred silným vetrom. Každé dva roky ho treba natierať lazúrou alebo bezfarebným lakom na drevo.
- “Mykorízne huby“ pomáhajú prežiť aj obdobie sucha. Sú to huby, ktoré sú prospešné pre strom. V kontakte s pôdnou vlahou ožijú a začnú sa rozrastať. Keď sa huby rozrastú a vytvoria hustú spleť podhubia, tak sa naviažu na korienky stromu a sú akousi predĺženou rukou korienkov. Najlepšie na tom je to, že stačí jedenkrát takýto úkon a netreba robiť hnojenie tri až štyrikrát do roka.

Aj v tretej epizóde Nová záhrada vám protagonisti predvedú tipy, ako si možno prerobiť záhradu a opäť vám poriadia niekoľko užitočných rád, ktoré vám dajú možno inšpiráciu, alebo vyriešia práve váš problém so záhradkou.

Sledujte reláciu Nová záhrada dnes o 18:00 na JOJke!