Chcete mať veselú a pestrú záhradku? Inšpirujte sa nápadmi odborníkov!

Rozhodne si budete mať z čoho vyberať.

Každá záhrada priťahuje pohľad, ak je pestrá. Kvetov je neúrekom, no ktoré zasadiť, aby bol zelený raj naozaj farebný? Možností je hneď niekoľko. Inšpirovať sa môžete aj nápadmi našich odborníkov z relácie Nová záhrada.

Nápadom za milión môže byť rastlinka, ktorá nápadne pripomína jahody. Ide o potentillu alebo nátržník. Je to ker, ktorý vyrastá do výšky asi pol metra, kvitne niekedy v júli či auguste. Sfarbí sa dočervena alebo doružova.

Zaujímavým kvetom je aj Iris japonica. Krík dorastá do výšky pol metra až meter. Patrí medzi stále zelené kry, pričom kvitne skoro na jar. Strihať ho netreba.

​Spestriť záhradku si môžete aj kvetinou heuchera s názvom Scarlet. Rastie do výšky dvadsať centimetrov a vytvára krásny záhon. Kvitne v júli a auguste. Zaujímavosťou tejto rastlinky je, že je mrazuodolná.

Vynímať sa vo vašej záhrade môže aj Rododendron čiernomorský. V porovnaní s ostatnými rododendronmi má na prvý pohľad viditeľne úzke listy. Starostlivosť oň je nenáročná a majiteľom sa odvďačí krásnymi ružovými kvetmi.

Chcete viac praktických rád, ako sa starať o vašu záhradku? Pozrite si reláciu Nová záhrada v našom bezplatnom ARCHÍVE

Ďalšiu epizódu Novej záhrady môžete vidieť už túto nedeľu o 15:50 hod!