Vypestujte si chutné čučoriedky na balkóne: Naši záhradkári vám poradia ako na to!

Záhradní architekti Martin Čurda a František Laššák nezaháľali ani počas zimných mesiacov a venovali sa výberu záhrad, ktoré sa stanú súčasťou nových dielov vašej obľúbenej relácie. Môžete sa tešiť na mnoho skvelých nápadov a trikov, ktoré vám spríjemnia prostredie okolo vášho domu.

Relácia Nová záhrada sa po zime vracia na televízne obrazovky a Martin s Františkom sa už nevedia dočkať, kedy začnú poriadne pracovať. V prvej epizóde si zaspomíname na tvorbu vyvýšených záhonov, či ako vypestovať veľké šťavnaté maliny. Prinesieme aj novinky o výsadbe čučoriedok, ktoré si môžete vypestovať v črepníku na vašom balkóne.

​Apríl je vhodný čas na sadenie čučoriedok. Dôležité je použiť veľký črepník, ktorý má objem minimálne dvadsaťpäť litrov. V kvetináči zmiešame dva diely rašeliny, jeden diel substrátu a na povrch nasypeme dva deci perlitu. Rastlinu vložíme do takto pripravenej pôdy. Črepník obalíme svetlým materiálom, aby sme chránili koreňový systém pred prehrievaním. Mnoho zaujímavých rád a trikov sa dozviete v relácii Nová záhrada, preto si to určite nenechajte ujsť.

Sledujte reláciu Nová záhrada v nedeľu o 15:50 hod. na JOJke!