Nová záhrada - Martin a Feri

Chlapci z Novej záhrady si zahrali v rozkošnom klipe: Túto pieseň budú vaše deti milovať!

Martin Čurda a František Laššák, známi z obľúbenej relácie Nová záhrada, majú za sebou úplne novú skúsenosť. Pred pár dňami uzrela svetlo sveta pesnička s názvom Záhrada od Ivety Masníkovej, ku ktorej vznikol aj videoklip. Nuž, a kto iný by si v ňom mal zahrať, ak nie práve naši chlapci!

„Záhradkári“ Martin Čurda a František Laššák sa medzi divákmi televízie JOJ tešia veľkej popularite. Rovnako ako ich relácia Nová záhrada, ktorá je neodmysliteľnou súčasťou našej vysielacej štruktúry. S týmto projektom sú spätí natoľko, že keď sa autorka piesne Záhrada, Iveta Masníková, rozhodla natočiť videoklip, mala úplne jasno v tom, koho na spoluprácu osloví. „Čo vám napadne ako prvé, keď sa povie slovo záhrada? Ja mám hneď pred očami chlapcov z Novej záhrady. Priznám sa, že som váhala, či ich osloviť, alebo nie. Ale veľmi som ich chcela mať v klipe. Nedeľné večery sme trávili často v ich spoločnosti prostredníctvom televíznej obrazovky a teraz som mala jedinečnú príležitosť stretnúť sa s nimi. Nebanujem, že som ich oslovila a veľmi sa teším, že prijali moje pozvanie,“ povedala pre joj.sk Masníková.

Nečakaná a netradičná ponuka prekvapila a potešila aj samotných chlapcov z Novej záhrady. „Ivetka (teda v tom čase ešte pani Ivetka) mi písala na sociálnej sieti ako jedna z množstva našich fanúšikov. Bola skromná a mala nezvyčajnú požiadavku, ktorá však nebola zďaleka ojedinelá. Podchvíľou nás ľudia žiadajú o rôzne láskavosti. Od rady do záhrady, návštevu svojej záhrady, návrh do záhrady, realizáciu záhrady v domove dôchodcov, účasť na záhradnej párty, bola už aj požiadavka na účasť na oslave v záhrade, či odprezentovanie záhradného malotraktora… Boli a sú aj požiadavky skrášliť škôlky, či školské dvory, či nápady, žiadosti ako ešte inak inšpirovať deti....Ale môcť s nimi vystrájať v hudobnom klipe - to sa naozaj nevidí každý deň. A tak sme sa dohodli a Ivetku som uistil, že to u nich odpálime vo veľkom štýle,“ povedali Martin Čurda a František Laššák.

Videoklip sa nakrúcal ešte v auguste a to v záhrade v obci Majcichov. „Bolo to veľmi, veľmi milé. Naposledy bolo toľko malých a roztomilých detí okolo mňa, keď som si ako študent vysokej školy privyrábal učením škôlkarov základmi angličtiny. Video, ktoré v tomto tvorivom prostredí vzniklo, je skutočne veselé a bezprostredné. Prosto - presne také, akí majú byť aj tí, pre ktorých toto video jeho tvorcovia vytvárali - deti,“ nadchýnal sa Martin. Zo spolupráce bola nadšená aj Iveta Masníková, ktorá zložila nielen chytľavú hudbu, ale postarala sa aj o hudobný aranžmán na klavíri a na gitare. V pesničke si zaspievala spolu so svojou dcérou Lili a na spoluprácu si prizvala aj ďalších talentovaných hudobníkov. Na husle hrá Matej Štúň, na base Roman Putera a na cajon a na perkusie hrá Jozef Štefunko. Scenár príbehu a texty piesní na Masníkovej námet napísala Miriam Bielichová. „Ferko a Martin sú veľmi milí a ďakujeme, že prišli medzi nás. Bol to náš prvý videoklip, takže sme šli do niečoho nepoznaného a návšteva chlapcov na záhrade bola pre nás aj pre všetkých, ktorí boli súčasťou klipu veľkým spestrením a potešením,“ doplnila speváčka spokojne.