Nezvyčajná dispozícia! Dom s piatimi samostatnými vstupmi do izieb bez sociálnych zariadení!

Ako si poradí architektka?

V Novom bývaní sme hľadali bývanie pre pána Miloslava, jeho manželku a syna. Pán Miloslav túži po príjemnom rodinnom dome s krásnou záhradkou v okolí Piešťan. Rozpočet rodiny na rodinný dom je 90-tisíc eur. Mal by to byť menší domček, no minimálne trojizbový.

My sme si pre pána Miloslava pripravili viacero variant. Jednou z nich je príjemný rodinný dom v obci Bzince pod Javorinou. Domček má 122 metrov štvorcových a pozemok má 1819 metrov štvorcových. Dom je však nezvyčajne riešený. Rodinný dom má päť izieb so samostatnými vstupmi do izieb bez sociálnych zariadení. Ako si poradí architektka Silvia s touto netradičnou dispozíciou?

„Každú jednu miestnosť som prepojila. Čo sa týka tej dispozície, trošku som to pomenila. Tu máme hygienické zázemie, ktoré je rozdelené priečkami,  tak ja som to spojila do jedného priestoru, kde som vlastne vytvorila väčšiu kúpeľňu, kde je aj sprchový kút aj vaňa. Kuchynku som zväčšila o tú jednu časť, čo tam je. Kuchynskú linku som trochu otočila. Hlavne mi išlo o to, aby ten komunikačný trakt bol veľmi jednoduchý, aj toho nábytku aby tam nebolo príliš veľa, je to také skôr funkčné. Väčšiu jedáleň som umiestnila potom do tejto miestnosti. A tu máme teda jednu spálňu, šatník a druhú spálňu. Vaša časť je vlastne táto,“ vysvetľuje navrhnutú vizualizáciu domu architektka Silvia Brna.

Cena rodinného domu je 62 990 eur a mesačné náklady sú 50 eur. Cena rekonštrukcie podľa vizualizácie Silvii by bola 20-tisíc eur.

Pozrite si teraz zadarmo v archíve reláciu Nové bývanie a sledujte kompletnú vizualizáciu, ktorú navrhla architektka Silvia pre rodinný dom s piatimi samostatnými vstupmi do izieb bez sociálnych zariadení!