Inšpirujte sa architektkou a pozrite si novú vizualizáciu, ako moderne zariadiť byt!

Ako sa vám páči Luciin návrh?

V poslednej epizóde Nové bývanie hľadal Vlado Voštinár trojizbový byt v kúpeľnom meste Piešťany pre pani Gabiku a jej mladšieho syna. Pani Gabika si predstavovala svoj nový byt v blízkosti prírody, aby bol slnečný a mal väčšiu terasu. Na hľadanie takejto nehnuteľnosti v Piešťanoch mala záujemkyňa rozpočet 150-tisíc eur.

Jedna z ponúk sa nachádzala v centre Piešťan a v blízkosti vytúženého parku. Išlo o trojizbový mezonetový byt, ktorý bol zateplený a skolaudovaný v roku 2014. Nebol zariadený a preto si moderátor Vlado Voštinár zavolal na pomoc architektku Luciu Ortutovú. „Pribudol nám tu celkom pekný 3D prvok, taký priestorový, ktorý by nám opticky predelil tú vstupnú časť, kde vlastne chodíme okolo jedálne do obývačky,“ vysvetľuje architektka Lucia Ortutová. V kúpeľni by architektka vymenila rohovú vaňu za nejakú inú a tým pádom by sa do kúpeľne zmestili dve umývadlá, ktoré sú užitočné pri väčšom množstve ľudí. Lucia zmenila aj rozdelenie izieb pre príslušníkov rodiny. „Ja som si dovolila hodiť spálňu do tej menšej miestnosti a detskú izbu do tej väčšej.  S tým, že by tam bola zase raz možnosť pohotovostného spania,“ vysvetľuje Lucia. Kuchynskú linku vymyslela Lucia taktiež veľmi zaujímavo, pretože sa ju rozhodla neriešiť do typického tvaru U,  ale v časti pod oknom sa rozhodla umiestniť lavičku, pričom na jednej strane by sa nachádzala kuchynská linka s drezovou časťou a z druhej strany s tou varnou časťou.

Fotografie z Luciinej vizualizácie si môžete pozrieť v článku, alebo v poslednej epizóde Nové bývanie, ktorú nájdete v archíve televízie JOJ teraz zadarmo!