Starý byt potrebuje radikálnu prerábku: Ako si s ním poradí architekt Bali?

Nebude to mať jednoduché...

Nové bývanie sa tento týždeň presunulo za posledné obdobie asi najďalej od Bratislavy – vycestovali sme do Prešova, kde hľadá domov pani Jarka, ktorá sa sem chce presťahovať z Košíc. Chcela by sa nasťahovať spolu s jej maminou do nového, hlavne aby tam nebolo veľa roboty. Mal by to byť trojizbový byt v rozlohe okolo 70 metrov štvorcových a cenovo do 110 tisíc eur. V ponukách bol aj sympatický bytík blízko centra – len päť minút peši od neho. Malo to malý, ale riešiteľný háčik – byt je momentálne v pôvodnom stave, no architekt Bali prišiel s návrhom prerábky, v rámci ktorej by pani Jarka ani jej mamina nemuseli pohnúť prstom.

Ten začal z ostra. „Dispozíciu som nemenil. Je to panel, s tým sa moc veľké zázraky robiť nedajú. Ale dispozícia je na panelák v poriadku, až na ten umakart, ten ide von,“ hovorí Bali, ktorý nielen odstránil umakart, ale dokonca zväčšil priestor kúpeľne a otočil vstupy do kúpeľne a na toaletu. „Prepojil som kuchyňu s obývačkou tak, že by som vyzeral taký otvorček, konzultoval som to už so statikom, malo by to ísť,“ vraví architekt ďalej. Tam ale jeho zmeny nekončia: „Malý kumbál som odstránil, je nevetrateľný a dostal som tak honosnejší vstup, dvierka do kuchyne sú tak praktickejšie umiestnené.“

Takáto prerábka by stála približne 15-20 tisíc eur. S cenou bytu 74 tisíc eur sa však v pohode zmestia do rozpočtu pani Jarky. Vyberie si práve túto ponuku? Pozrite si video a nezabudnite, že reláciu Nové bývanie môžete sledovať v nedeľu o 17:55 na TV JOJ!

František Kozmon

František Kozmon

Viac článkov od autora