Prerábate dom z minulého storočia? Inšpirujte sa našou čarovnou vizualizáciou!

Kreatívny architekt vie poriadne zamiešať karty!

V Novom bývaní sme dnes hľadali bývanie pre Editu, ktorá chce vypadnúť z rušného kolotoča veľkomesta a presťahovať sa do domu neďaleko Bratislavy. Ponúkli sme jej tri domy, z ktorých sme do jedného z nich zavolali aj našu architektku Silviu Brna. Montovaný dom v Rohožníku stojí na pozemku s rozlohou 2,6 áru, je zateplený, má menšiu záhradku so studňou, no nevýhodou je, že je súčasťou dvojdomu. „Ak môžem byť teda priama, dvojdom je mínus, pretože je to trošku taká strata súkromia,“ hovorí ešte pred prehliadkou domu Edita.

. Toto negatívum si všimol aj Vlado Voštinár, no na túto ponuku ešte úplne nezanevrel.  „Editka už nie je až tak očarená, pretože jej ponúkame dvojdom s malým pozemkom. Netreba však ponuku zahadzovať, pretože vo vnútri je to naozaj priestranný a zrekonštruovaný dom.“

Dôležitú rolu hrá v tomto prípade naša architektka Silvia, ktorá môže dom prerobiť do úplne inej podoby, takže ešte tu je šanca, že po rekonštrukcii zmení názor aj Edita. Silvia vo svojej vizualizácii spravila z montovaného domu, ktorý postavili už v roku 1988 krásny, romantický a útulný domček s neopakovateľnou atmosférou.

Rekonštrukcia by stála síce stala 30 tisíc eur, no veľkou výhodou tejto ponuky je pomerne nízka suma. Dom v Rohožníku sa predáva za 89 499 eur a tento „detail“ sa zapáčil už aj Edite. „Najväčší benefit a vlastne čo zamiešalo karty, bola cena. Veľmi prijateľná, takže teraz  mám nad čím premýšľať.“

Ako by zrekonštruovaný dom z roku 1988 vyzeral po 30-tisícovej rekonštrukcii, ktorú navrhla Silvia, a ktorá v podstate zmenila aj Editin názor, si už pozrite vo videu!

Celú epizódu dnešného Nového bývania si môžete pozrieť v našom bezplatnom archíve!

Ivan Bobošík

Ivan Bobošík

Viac článkov od autora