Zaujimavosti panelak

15 najväčších zaujímavostí zo zákulisia Paneláku: Toto ste určite nevedeli!

Kto z hercov bol na nakrúcaní najzábavnejší a čo bolo najväčším kiksom?

Najúspešnejší slovenský seriál Panelák bol neodmysliteľnou súčasťou mnohých rodín, no po ôsmich rokoch prišiel do svojho cieľa. Počas celej tej doby sme vám na televíznom webe prinášali množstvo „pikošiek“ zo zákulisia, aby ste boli k vášmu obľúbenému seriálu ešte bližšie. No sú veci, ktoré vám môžeme prezradiť až teraz, keď seriál končí. Prečítajte si 15 najväčších zaujímavostí zo zákulisia Paneláku a pri mnohých z nich budete poriadne prekvapení.

Najkurióznejšia vec: Možno ste si to nevšimli, no v Paneláku sa nikdy nepoužívala tečúca voda. Dôvod je prostý -  do štúdií v ateliéri nie je natiahnutá. Používala sa iba raz a to, keď Henrieta Mičkovicová kúpala dvojičky- vajčákov. Štáb tak musel prinášať do vane kýble vody. Dvojčatá však boli tak hyperaktívne, že voda bola všade.

Najzábavnejší herec: Najviac zábavy si štáb užil s hercom Jankom Koleníkom. Do práce prišiel vždy dobre naladený, rozdával pozitívnu energiu a zabával všetkých svojimi historkami. Bol plný zážitkov, napodobňoval hercov a rôzne situácie.

Najdramatickejší zážitok: Pri nakrúcaní s malým Lukáškom (Angien syn) sa stala strašná vec. Na útleho chlapčeka spadli dvere a rozbilo sa sklo. V ateliéri zavládlo hrobové ticho, no malý hrdina vyviazol bez zranení.

Najväčší kiks: Náväzné scény sa v Paneláku často točili s odstupom času. To si raz neuvedomila herečka Viki Ráková, keď točila scénu ako nastupuje na prízemí do výťahu s dlhými hnedými vlasmi. O dva týždne sa natáčala náväzná scéna, v ktorej vystupuje na treťom poschodí. Medzičasom sa však ostrihala a zmenila farbu vlasov na ryšavú. Štáb o tom  nemal tušenie a nestihol zohnať herečke parochňu, a tak sa na obraze objavila scéna, keď vstupuje s dlhými a vystupuje s krátkymi vlasmi. Režisér Andy Kraus to zobral športovo a zasmial sa, že vo výťahu mala imaginárneho kaderníka.

Najdlhšia klapka: Trvala asi 2 hodiny, pričom za normálnych okolností sa 1 obraz natočí za približne 20 minút. Išlo o to, že Milan Kordiak vysvetľoval postave Ondreja Kovaľa hru zvanú Medzi kozy. Vždy ju však vysvetlil nesprávne.

Najsmutnejšia vec: Počas ôsmich rokov, našťastie, Panelák neopustil nikto z hercov, no zo štábu zomrel kameraman Tibor Donoval.

Najviac vyzlečený herec: Tipujete, že ide o sexi „mafiána“ Masláka? Omyl! Najviac kože ukázal v seriáli herec Roman Luknár, ktorý stvárňoval Dušana Janča.

Najpedantnejší herci: Najlepšie pripravení chodili na nakrúcanie Marko Igonda (Fábry), Marián Miezga (Michal Bajza), Mirka Partlová (Angie) a Maťo Landl (Egon).

Najväčší žrúti: Najčastejšie sedeli za stolom a jedli Cinegeovci, keďže im priestor najväčšmi dovoľoval pohybovať sa v kuchyni.

Najväčší spevák a tanečník: Ako sme už spomínali, Janko Koleník bol na nakrúcaniach najväčším šoumenom. Často sa však k nemu pridala aj  Mirka Partlová.

Najväčší záletníci: Najviac partneriek v seriáli vystriedali Michal Bajza, Dudko a Paťo Jančovci, Maslák a spomedzi ženských postáv to bola Ivana Schwarzová. Keď začala spávať s Maslákom, dali sa vlastne dokopy najväčší neverníci.

Najvernejší pár: Jedinou dvojicou, ktorá spolu ostala od začiatku seriálu až do konca, sú manželia Blichárovci.

Najstabilnejší obyvatelia: Tu majú opäť prvenstvo Jana Nitschneiderová a Emil Blichár. Vo svojom byte totiž bývali od začiatku až dokonca aj napriek tomu, že v iných bytoch sa nájomníci striedali.

Najfrekventovanejší byt:  Je ním takzvaný Tajomný byt. Svoje pomenovanie dostal ešte na začiatku seriálu, keď spoza jeho dverí vychádzali čudné zvuky. Do konca seriálu sa v ňom vystriedalo najviac obyvateľov a medzi jeho nájomníkmi bola napríklad Angie s Karolom, študentky či Karol s Danickou. Aktuálne je v tajomnom byte Egonova kancelária.

Najsmiešnejšia situácia, ktorá sa stala súčasťou deja: V tomto bode máme pre vás hneď dve príhody. Herečka Zuzana Mauréry sa raz počas nakrúcania s kočenami šmykla a zo stoličky na kolieskach spadla na zem ako vrece zemiakov. Hoci jej herecké kolegyne okamžite vybuchli od smiechu, urobili to tak, že scénu bolo možné zapracovať do deja, aj keď nebola napísaná v scenári. To isté sa stalo počas nakrúcania vášnivej scény medzi Ivanou a Michalom Bajzom. Podľa plánu si mali užiť horúce chvíľky na kuchynskom stole. No čo čert nechcel, herci neodhadli stabilitu a stôl sa pod nimi rozpadol. Scéna bola taktiež zapracovaná do deja.