Minimalistický štýl

Čistý, jednoduchý a ambiciózny: Minimalistický štýl vás dostane!

Ak ste maximalista, bude vám minimalizmus vyhovovať.

​Trendy posledných rokov sa nesú v duchu minimalistického poňatia snáď všetkého. Minimalizmus pracuje s minimom prostriedkov, no maximálnym účinkom. Objavuje sa všade tam, kde vám zíde na um krátke a výstižné - v jednoduchosti je krása.

Dokonalý minimalizmus pozostáva z nadčasovo jednoduchého dizajnu, kvalitných a dokonale spracovaných materiálov a zamerania aj na ten najmenší detail. Nenachádza sa v ňom nič navyše, nič zbytočné či nepotrebné. Pre minimalizmus sú typické čisté, rovné línie, zaujímavá kombinácia materiálov, pričom sa kombinuje drevo, sklo, plast či kov. Interiér, v ktorom nie je nič navyše, pôsobí vzdušne a ľahko. Pozitívom minimalizmu je, že upokojuje a súčasne mení prostredie na príťažlivejšie. Tí, čo neradi upratujú, ocenia, že majú v byte len niekoľko kusov nábytku.

Minimalistický štýl podriaďuje všetko funkčnosti a praktickému využitiu. To ale neznamená, že rezignuje na eleganciu či vkus. Svoje miesto si našiel ako v menších bytíkoch, tak aj vo veľkometrážnych loftoch či moderných domoch. Rozhodne je, čím sa inšpirovať a minimalizmus ocenia aj maximalisti.

Nevideli ste niektorú z predošlých epizód? Pozrite si ju v našom bezplatnom archíve.