Seriál Pravá tvár aj s novými menami: Prečo si hlavnú postavu zahrala neznáma herečka?

Dôvod je jednoduchý.

Náhle opustila svoju rodinu i všetko a všetkých, čo mala rada. V cudzom meste ju čaká nový život, ale aj bolestivá pravda. V novom romanticko-dramatickom seriáli Pravá tvár budeme sledovať udalosti a osudy mladej ženy Viky, ktorá sa rozhodla pomstiť svoju sestru. Odišla z malého mestečka na Orave do veľkého sveta Bratislavy, aby našla a vlastnoručne potrestala vinníka. Výber hercov mali na starosti tvorcovia seriálu – kreatívna producentka Danica Hričová a režisér Braňo Mišík. „Kastingy prebiehali štandardne v televízii JOJ, vytypovali sme si hercov na hlavných predstaviteľov. Hlavný mladý pár stvárňujú Monika Horváthová a Marek Geišberg. K týmto dvom sme dopasovali Martina Mňahončáka, ktorého sme oslovili priamo, presne tak ako ďalších skúsených hercov,“ hovorí o začiatočných fázach seriálu producentka Hričová.

Pravá tvár - Monika Horváthová Pravá tvár - Monika Horváthová Zdroj: joj.sk

Postavu hlavnej hviezdy seriálu Viky si zahrala neopozeraná tvár - mladá 24-ročná herečka Monika Horváthová, pre ktorú ide o seriálový debut. Tvorcovia však stavili na istotu, keďže vopred poznali jej kvality z divadla.  „Ona sa celkom vyhýbala seriálom, hrala zatiaľ len vo filmoch. Myslím, že bude veľkým prínosom. Úplne sa na to hodila, má v očiach niečo zvláštne. Vyzerá anjelsky, ale tá postava má v sebe aj niečo temné. Zbraň v ruke, anjelské šaty. Je plná kontrastov,“ hovorí Hričová.

Prava tvar - Monika Horvathova Prava tvar - Monika Horvathova Zdroj: joj.sk

Rovnakými chválami na Monikinu adresu nešetril ani režisér Pravej tváre Braňo Mišík, ktorý si nevie vynachváliť nielen jej skvelé výkony, ale ani bezproblémovú spoluprácu počas celého nakrúcania. „Poznal som ju už aj predtým, kedysi dávno som ju chcel obsadiť do rozprávky, ktorú som režíroval, no napokon som si vybral inú herečku. Ona sa ma potom pýtala, prečo som si ju nevybral. Dôvod bol ten, že Monika má istým spôsobom taký smútok v očiach,“ zamýšľa sa Mišík. Práve táto črta sa však skvele hodila do tohto dramaticko-romantického seriálu, bola to teda len otázka času, kedy ju skúsený režisér obsadí.  „Monika má v očiach niečo zvláštne, čo postava vyžaduje. Vyzerá anjelsky, no aj postava má v sebe čosi temné, tú pravú tvár,“ prichádza s rovnakým názorom Hričová. Pravú tvár Moniky Horváthovej alias Viktórie Belanovej, ktorej pristanú rovnako anjelské šaty ako zbraň do ruky spoznáme už v stredu 14. júna na JOJke!

Seriál Pravá tvár štartuje už v stredu 14. júna o 20:35 na JOJke!