Šokujúce témy, o ktorých sa doteraz len šuškalo: Seriál Pravá tvár sa nebojí ani kontroverzie!

Seriál nemá na Slovensku obdoby.

Už v stredu o 20:35 sa pozrieme v novom seriáli Pravá tvár na príbeh Viky, ktorá sa rozhodla pomstiť svoju sestru. Odíde z malého mestečka do veľkého sveta, aby našla a vlastnoručne potrestala vinníka. Popritom sa však stretneme aj s mnohými zaujímavými postavami a témami, ktoré dokonale odzrkadľujú obraz tejto doby. Nielen názov seriálu, ale aj jeho tematika teda bude odhaľovať pravú tvár našej súčasnej spoločnosti. „Všetci sa skrývame za akúsi anonymitu, veľa ľudí funguje na sociálnych sieťach anonymne a dovoľuje sa vyjadrovať k veciam, za ktoré sa nepodpisuje alebo tam nemá fotku. Ľudia sa štylizujú. Súvisí to aj s témou kaderníctva. Aj tam ľudia prichádzajú a odchádzajú úplne iní,“ prezrádza kreatívna producentka a scenáristka Danica Hričová.

Prava tvar Prava tvar

V seriáli sa teda nájdu mladí, starí a v podstate úplne všetci. Na svoje si každý príde vďaka romantike i kriminálnej linke, veľkým plusom je však komická linka. „Je tam veľa vtipných momentov a vtipných postáv, ktoré pramenia z inakosti. Postavy nie sú úplne konvenčné. Jedna z mojich najobľúbenejších postáv je bývalý priateľ hlavnej postavy, ktorého stvárňuje Juraj Ďuriš, ktorý je iný a trocha zvláštny. Hrá sa na niečo iné, než v skutočnosti je. Snaží sa byť normálny, ale nejde mu to,“ pokračuje Hričová.

Prava tvar - Monika Marek Prava tvar - Monika Marek Zdroj: joj.sk

To však ani zďaleka nie je všetko. Pravá tvár sa od iných seriálov líši aj tým, že sa nebojí odhaliť ani tie najkontroverznejšie témy. Medzi nimi napríklad aj tematika homosexuality, ktorej rozpracovanie nemá v slovenskej seriálovej tvorbe obdoby. „Budú tam aj kontroverzné témy. Tým, že sa v seriáli nesie názov Pravá tvár, veľa pracujeme aj s týmto motívom. Ľudia sa prezliekajú do iných identít tým, aby sa zamaskovali, aby sa hrali na niečo iné. Dotkli sme sa témy homosexuality. Neviem, či už bola zobrazená v takejto miere v seriáloch,“ uzatvára Hričová. Na zaujímavé príbehy Viky, ktorej sa život obráti naruby a kopec odvážnych tém sa môžete tešiť už o pár dní v novom dramaticko-romantickom seriáli Pravá tvár.

Seriál Pravá tvár štartujeme už v stredu o 20:35 na JOJke!

O seriáli PRAVÁ TVÁR

VIKA (25) je mladé dievča z malého mestečka (Jakubovo) niekde  na Orave. Žije so svojou matkou, mladšou sestrou Lenou a jej novorodeným bábätkom Kristínkou. Chodí s Jurajom, ktorý je jej prvým frajerom a sú spolu už od strednej školy. Pracuje v bistre.
 
Po tom, čo jedného dňa do ich života zasiahne rodinná tragédia, Vika odchádza do Bratislavy. Necháva všetko za sebou a pred sebou má jediný cieľ - pomstu. Vika sa v Bratislave ubytuje v podnájme ku svojej bývalej spolužiačke a kamarátke Mone, ktorá pracuje ako letuška a býva u frajera Vlada, ktorému byt patrí. Vike sa po sérii neúspešných pohovorov podarí zamestnať v kaderníctve, ktoré vlastní a prevádzkuje Yvann, ktorému Vika v poslednej chvíli zachráni život.
 
Do kaderníctva sa príde ako jej prvý zákazník ostrihať mladý sympatický muž. Vika je trochu nešikovná, poraní mu ucho – no preletí medzi nimi iskra, padnú si do oka. Náhoda Viku zvedie s týmto mužom dokopy aj neskôr a sympatie na oboch stranách sú obom zrejmé. Skôr, než Vika odhalí pravú identitu jej nápadníka, stihne sa do neho zamilovať. Keď zistí, o koho sa jedná, je už neskoro.
 
Jedného dňa stretne v parku bezdomovkyňu, ktorá kŕmi holuby. Táto záhadná žena začne Vike vstupovať do života častejšie, až kým ich „vzťah“ neskončí prekvapivým odhalením.
 
Popri plánovaní pomsty, turbulentnom vzťahu a rôznych peripetiách s Vladom, jej „domácim“, u ktorého býva, Vike a Yvannovi príde do života (a poriadne im ho okorení) ich nová kolegyňa. Keď to Vika najmenej čaká a potrebuje, prichádza za ňou do Bratislavy jej bývalý frajer Juraj. Je zrejmé, že sa odmieta vzdať bez boja. A tiež to, že minulosti sa Vika len tak ľahko nezbaví. A keď jej všetko prerastá cez hlavu, v tom najnevhodnejšom (či najvhodnejšom?) okamihu do hry prichádza zamiešať karty nový muž.
 
Ako skončí Vikino pátranie po pravde, hľadanie pomsty, lásky jej života a pokoja v duši? Aký osud postihne kaderníctvo a Yvanna, navonok extravagantného a citovo veľmi labilného muža, ktorý má smolu na vzťahy a žije v područí depotickej mamičky? Ako dopadne Vlado, chronický klamár, ktorý sa zamotáva do pavučiny svojich lží? Kto vyhrá susedskú vojnu medzi Vikinou dôverníčkou a kamarátkou Kamilou, výstrednou dôchodkyňou, ktorú Vika spozná za bizarných okolností, a Prebanom, zbohatlíckym arogantným lokálnym politikom? O zvraty, komplikácie, rozličné charaktery a nečakané odhalenia nebude núdza!

Réžia: Braňo Mišík

Kreatívna producentka: Danica Hričová 

Scenár: Michal Baláž, Alena Sabuchová, Martina Svobodová

Hrajú: Monika Horváthová, Marek Geišberg, Juraj Hrčka, Anna Javorková, Jana Oľhová, Jozef Vajda, Dáša Mamba Šarkozyová, Alena Ďuránová, Martin Mňahončák, Juraj Ďuriš, Erika Havasi, Vlado Černý, Anna Maľová, Richard Autner, Jana Labajová