Z detskej zábavky hotové utrpenie: Geišberga s Horváthovou uväznili na celé hodiny!

Ako to zvládli?

Život nie je vždy idylka z romantického filmu. V druhej epizóde nového seriálu Pravá tvár sme videli aj to, ako to vyzerá, keď život človeka nie vždy príjemne prekvapí a rande nedopadne celkom podľa očakávaní. Svoje o tom vie aj Vika, ktorá zmeškala Labutie jazero s Marekom a musela sa uspokojiť s labutím kompromisom v podobe kolotočov. Jediným problémom však bolo, že má strach z výšok, a tak si dala podmienku, že nepôjdu príliš vysoko. Marek ju však príliš nepočúvol a vystrelil to rovno hore. Zhodou okolností sa im zaseklo ovládanie a nevedeli sa dostať na zem. Vika teda na kolotočoch poriadne trpela a musela až zvracať.

Pravá tvár - Kolotoče - Marek Geišberg a Monika Horváthová Pravá tvár - Kolotoče - Marek Geišberg a Monika Horváthová Zdroj: Nakrúcanie na kolotočoch nebolo náročné len pre hercov

​Ako sa však nakrúcalo na kolotočoch skutočnej Vike – herečke Monike Horváthovej, ktorá zažila labute naposledy, keď mala šesť rokov? „Keď sme to nakrúcali, bolo ťažké skĺbiť to, že kameraman sedel v labuťke oproti, my s Marekom sme sedeli za ním a naša váha bola rozdielna, ako váha kameramana. Labute teda nešli súbežne. Bolo to komické, lebo kameramanovi nakladali veľa vecí, aby ho zaťažili. Celé to trvalo asi štyri hodiny,“ spomína Monika na skutočne náročné nakrúcanie. Pravdou však je, že na rozdiel od Viky sa výšok vôbec nebojí. Marekovi a Monike akoby zázrakom neprišlo ani po štyroch hodinách nevoľno.

​S náročným nakrúcaním sa okrem hercov musel vysporiadať aj samotný režisér Braňo Mišík. „Okrem labute s hercami lietali ďalšie dve labute, na jednej sedel kameraman, na druhej zvukár. Ten skoro vypadol. Snímal to cez dve labute,“ vysvetľuje Mišík. Všetko však bolo našťastie maximálne zabezpečené a nikomu sa nič nestalo. Zaujímavosťou je fakt, že kolotoč museli špeciálne objednať až z okolia Žiliny. „Kolotoč bol postavený priamo na túto scénu. Tým, že sa táto scéna musela nakrúcať na niekoľko behov a na niekoľkokrát v rôznych uhloch a šírkach, tak aj herci toho mali úplne dosť. K tomu svietilo slnko. Myslel som, že aj to, čo mali hrať potom, sa naozaj stane na tom kolotoči,“ hovorí s úsmevom režisér Braňo Mišík. A keďže sa táto scéna nakrúcala na neobvyklom mieste – na lúke v Podunajských Biskupiciach, bolo potrebné priviezť a prenajať agregát na elektrinu. Realizácia zdanlivo jednoduchej scény tak zabrala celé dni.

Najnovšiu epizódu seriálu Pravá tvár v našom bezplatnom archíve!