Prázdniny - Adelka so sestrou

Spoznávate slovenské sestry na fotke? Jedna je mudrlantka, druhá zase dcérou boháča!

Takéto sú dievčatá zo seriálu Prázdniny.

​Záujem o seriál Prázdniny stúpa a môže sa tešiť z veľkého úspechu u našich divákov. Mnohí sa nás pýtate, akí sú vlastne detskí herci v skutočnosti. Z iných článkov sme sa dozvedeli, že všetky deti sú v realite dosť podobné seriálovej postave. Majú podobné vlastnosti, ale zároveň sa aj v niečom líšia. Spýtali sme sa preto ich rodičov, ako by svoje deti opísali oni sami. A dokonca nám umožnili nahliadnuť aj do ich súkromia!

Adela Heftyová
U Heftyovcov sa naozaj nikdy nenudia. Mama Lucia a otec Jano svoje krásne dcéry Terezku a Adelku vždy veľmi podporovali. Nikdy im nezakazovali domáce zvieratá: „Mali sme dlhé roky kocúra, ten vlani zomrel, tak máme teraz psíka – fenku, volá sa Lotta,“ hovorí mama Lucka. Obe dievčatá chodia na klavír do klasickej ZUŠ. Hudobne nadané sú po svojom otcovi, ktorý hrá na klavíri aj na gitare: „Sú veľmi šikovné, majú skvelého pána učiteľa. Už majú za sebou aj nejaké súťaže, koncerty a darí sa im aj v recitácií,“ dodáva ich mamina.

Adelka je veľmi bystrá a podobá sa seriálovej Anežke z Prázdnin svojím večným mudrovaním a komentármi ku všetkému čo sa okolo nej deje. Adel má veľa kamarátov, je priateľská, vtipná a veselá, nepokazí žiadnu srandu, čiže je to správna kamoška. Sestru Terezku tiež môžete poznať z denného seriálu, kde hrá dcéru známeho a bohatého podnikateľa. Dievčatá majú asi herectvo v krvi.  

Majú intenzívny vzťah a sú si veľmi blízke. Behom minúty sa síce vedia pohádať a kričať po sebe, ale udobria sa veľmi rýchlo. Terezka už bude mať 13 rokov, je hĺbavejšia a citlivá. Adelka bude mať 10, prekypuje ešte detskou hravosťou a dynamikou a rada svoju sestru občas vytáča a provokuje. Funguje to však aj opačne - Terezka na mladšej sestre s pôžitkom testuje ironické komentáre a puberťácke glosy: „V našej rodine je však základom podpora a otvorenosť. Všetci stojíme pri sebe a držíme si palce, ale dievčatá vedieme k samostatnosti. Adelke sme pred začiatkom letného nakrúcania pre JOJ na rovinu vysvetlili, že projekt bude náročný a že mu bude musieť veľa obetovať. Sama sa rozhodla, že to chce a pravdou je, že všetko potom zvládla bez frflania: texty, nočné natáčania, zimu, nepohodu či odlúčenie od rodiny,“ dodáva nakoniec mamina.

Miška Rovňáková
Miška má jedného mladšieho brata Martinka. Rada cestuje, vďaka čomu pochodila už veľký kus sveta. Kdekoľvek bola, už od malička, nemala problém nájsť si kamarátov. Má veľmi rada zvieratá a možno ju to raz presvedčí aj o veterinárstve.. Okrem herectva má vzťah ku kresleniu a maľovaniu a písaniu príbehov, takže je tu stále možnosť sa spred kamery raz možno posunie za ňou a stane sa scenáristkou.

Miška už od skorého detstva bola veľmi kreatívna, vymýšľala si príbehy a vlastné svety. Kvôli tomu ju rodičia zahlásili do Ludusu a tiež účinkuje v predstavení Džungľa. Škola jej nerobí problémy, ale rozhodne ma radšej dni voľna, keď môže robiť to, na čo má chuť.

Rovnako ako jej seriálová postava je tvrdohlavá a snaží sa presadiť si svoje. Tak ako Mária si príliš nepotrpí na typické dievčenské veci. Hlavné pre ňu je, aby mala okolo seba kamarátky a kamarátov, s ktorými sa môže zabaviť.

Karolína Kubánková
Karolínka je v súkromí veľmi veselá, bezprostredná a vyspelá. Už od malinka ju bavia prevažne dospelácke veci: „Ako chodiť na kávu s mojimi kamoškami, ale teraz už má na to aj novú kamošku Adelku Heftyovú, pretože sme zistili, že bývame na jednej ulici, takže chodievame na tie kávičky spolu,“ začala jej mamina Kristína Cibulková.

Od svojich 2 rokoch sa pohybuje vo svete umenia: „Chodievala so mnou do divadla Aréna, kde som robila šéfdramaturga a pán Kukura ju mal tak rád, že si tam mohla robiť čo chcela. Už vtedy ju bavilo pozerať na skúšky a dokonca si zahrala v dokrútke malú Desdemonu, ktorú na veľkom plátne púšťali počas predstavenia,“ hovorí o Karolínke jej mamina.

Keď mala 5 rokov hrala v seriáli Dedičstvo, kde jedným z troch režisérov bol aj Ivan Predmerský a odvtedy je jej jasné, čo bude v živote robiť - chce byť herečka a dostať Oscara. Karolínka chodí do dramatického krúžku LUDUS, ale okrem toho od 5-tich rokov chodí na balet a tiež druhý rok aj na klavír. Pochádza z umeleckej rodiny a dokonca jej pradedo bol zakladateľom Sluku.

Vždy, keď dostane príležitosť si zahrať, tak sa teší, lebo ako ona hovorí - točenie je jej život. Preto aj ona označila prázdniny, kedy sa točili Prázdniny za tie najlepšie: „To, že Karolínka účinkovala v seriáli Prázdniny beriem pozitívne z dvoch strán - na jednej strane sme mohli byť celé leto spolu a na druhej strane to bola pre ňu obrovská skúsenosť a musím povedať, že počas leta sa veľmi osamostatnila,“ dodáva na záver mamina Karolínky.

Paulína Ištvancová

Paulína Ištvancová

Viac článkov od autora