Druhá séria Prázdnin bude plná noviniek: Na čo všetko sa môžeme tešiť?

Čaká nás ešte viac dobrodružstiev a bláznovstiev.

Na skutočné letné prázdniny si síce musíme ešte zopár mesiacov počkať, no pre našich hlavných hrdinov zo seriálu Prázdniny sa začínajú už v stredu 21. februára. Voľba, kde ich tento rok strávia, je opäť jasná – predsa na Myjave. Veď práve tu si decká spolu so svojimi otcami naposledy užili leto dosýtosti. Tento rok ich však čaká ešte viac dobrodružstiev a zábavy. Na svoje si dokonca prídu aj ich maminy, ktoré na chalupe strávia oveľa viac času. Viac o tom, na čo sa môžeme v druhej sérii Prázdnin tešiť, nám prezradila scenáristka a dramaturgička seriálu Kristína Cibulková. „Druhá séria bude iná aj v tom, že naši detskí herci sa skutočne rozohrali, že sme im mohli napísať a nakrútiť s nimi ťažšie situácie. Práve preto budú plnšie aj diely. Nemuseli sme sa prispôsobovať tomu, čo zvládnu a čo nie, lebo teraz zvládnu už skutočne všetko,“ odtajuje scenáristka.

​To však nie je ani zďaleka všetko, čo sa v seriáli v priebehu roka zmenilo. Ako všetky iné deti, aj naše prázdninové decká budú mať najnovšie svojich starých rodičov, ktorí pribudli k doterajším postavám. Na životy rodín budú mať veľký vplyv. „Starých rodičov bude mať napríklad Lily. Klaudiiných rodičov bude hrať Vlado Jedľovský a Janka Oľhová. Práve k nim sa musela táto mladá rodina presťahovať, lebo si začali stavať dom. To trošku komplikuje život Zdenovi a Klaudii, a to najmä vo výchove Lily,“ pokračuje Cibulková.

Scenáristka však považuje za najväčší bonus a prírastok do rodín príchod malého Oskarka. Syn Klaudie a Zdena však neskomplikuje život len svojim rodičom, ale celému osadenstvu. Veľké slovo na chalupe budú mať tentoraz aj ženy, ktoré tento rok okúsia pravú kopaničiarsku dovolenku na chalupe. „Postupne však zistia, že to nie je pre nich úplne dovolenka a niekde v polovici zostanú s deckami opäť len ockovia a budú si to s nimi znova naplno užívať. Spolu zažijú veľa výletov, stret s dedinčanmi – podobne  ako v prvej sérii. Do deja vstúpia Barani, s ktorými si zasúťažia. Tentoraz to nebude hra „To neurobíš“, ale súťažiť budú v stavaní megalodí,“ prezradila Cibulková. Okrem množstva nových postáv sa tak môžeme tešiť aj na viac bláznovstiev a veselých príhod než v prvej sérii. Deti i dospelí, ktorí milovali prvú sériu, si tak rozhodne prídu už od stredy 21. februára na svoje. Čaká ich totiž ďalších úžasných 10 epizód myjavských dobrodružstiev.

Druhá séria Prázdnin štartuje už v stredu 21. februára o 20:35 na JOJke!