Neodradili ich ani extrémne podmienky: S čím sa museli popasovať tvorcovia Prázdnin tentokrát?

Aj takto vyzeralo nakrúcanie.

Druhá séria obľúbeného seriálu Prázdniny sa nezadržateľne blíži a už od budúcej stredy 21. februára sa tak môžete tešiť na nové, veselé príhody troch rodín a starých známych, ale i nových postáv. Už teraz vám môžeme sľúbiť, že táto séria bude ešte veselšia a dejovo bohatšia, než tá prvá. To všetko aj vďaka ešte náročnejšej výrobe, početnejšej zostave postáv, ale i oveľa zohratejším detským hercom. „Decká poslúchali oveľa viac než v prvej sérii. Vtedy sa im zdalo všetko nové, pozerali sa napríklad priamo do kamery... V tejto sérii energiou šetrili a už aj vedeli, že čím viac sa sústredia, tým skôr všetko stihnú,“ hovorí o nakrúcaní druhej série režisér Prázdnin Ivan Predmerský.

Prázdniny - Nakrúcanie na člnoch na jazere Prázdniny - Nakrúcanie na člnoch na jazere Zdroj: joj.sk

​Napriek tomu sa však štáb musel aj tentoraz popasovať s extrémne náročnými podmienkami. Všetko sa však našťastie podarilo dokrútiť do zdarného konca a podľa predstáv. „Človek nikdy nemôže bojovať s dvoma vecami: Pri nakrúcaní je to zdravie a počasie. Mali sme jeden jediný prípad, kedy bola viróza, aj to sa podarilo poprehadzovať obrazy na iný deň. Všetci ostatní boli našťastie zdraví, a to napriek extrémnym podmienkam, v ktorých museli nakrúcať. Aj počas nakrúcania v zime sa museli všetci tváriť, že je leto, keďže Prázdniny sú letný seriál,“ vysvetľuje režisér. Výnimkou teda nebolo ani nakrúcanie letných scén v takmer mrazivom počasí, kde museli byť herci sporo odetí, no teplo im rozhodne nebolo.

Prázdniny - Nakrúcanie v lanovom centre sa nezaobišlo bez neplánovanej a hustej hmly Prázdniny - Nakrúcanie v lanovom centre sa nezaobišlo bez neplánovanej a hustej hmly Zdroj: joj.sk

​Všetci členovia štábu i herci sa zhodujú v tom, že azda najťažší element bol nový prírastok – polročný Kubko, ktorému sa museli všetci prispôsobovať. Nie vždy ich totiž naslovo poslúchal a nebolo žiadnou výnimkou, že niekoľkomesačné dieťa plakalo aj vtedy, keď nemalo a opačne. „Využívali sme chvíľu, kedy je v pohode, alebo v mnohých obrazoch aj ženy zaimprovizovali a dali mu napríklad jesť alebo piť, aby to vyzeralo prirodzene,“ spomína si Predmerský na náročné chvíle počas 67 nakrúcacích dní, ktoré sa začali 20. júna 2017. „Je to náročnejší seriál, má to filmovejší vizuál, je tam viac postáv a sú tam aj deti. Preto bolo tých nakrúcacích dní viac,“ dodáva režisér. Druhá séria tak bude stáť rozhodne za to a my veríme, že si ju užijete minimálne tak, ako naši herci.

Druhú sériu Prázdnin štartujeme už v stredu 21. februára o 20:35 na JOJke!