V Prázdninách sa viac neobjaví postava Gorazda: Prečo odišiel zo seriálu?

Kto ho nahradil?

Tretia séria Prázdnin prichádza na obrazovky JOJky už budúci utorok 5. marca. Nebude v nej chýbať opäť kopec dobrodružstiev, ktoré zažívajú rodičia s deťmi na chalupe. Tentoraz to bude opäť bez žien. Tie totiž v druhej sérii zistili, že prázdniny na chalupe sú pre nich príliš ťažkým orieškom. Tým však novinky tretej série ani zďaleka nekončia.

Prázdniny - Ondřej Sýkora ako postava Vencu Prázdniny - Ondřej Sýkora ako postava Vencu Zdroj: TV JOJ

 Pribudla totiž aj nová detská postava, no mladý herec Andy Kummer zo seriálu odchádza. "Goro odišiel do Kanady študovať k svojmu strýkovi. Bude tam robiť kariéru hokejistu. To je v rámci nášho príbehu. V reáli je to o tom, že sme sa s Andym aj jeho maminou dohodli, že už v tejto sérii nebude účinkovať. Vzhľadom na to, že nakrúcať vyše troch mesiacov je veľmi náročné," prezradila producentka a scenáristka Prázdnin Kristína Cibulková. Okrem toho Andy účinkuje aj v inom projekte, čo sa podľa scenáristiky nedalo dostatočne zosúladiť: "Autorsky sme to vyriešili tak, že hoci Goro odchádza, do deja prichádza nové, české dieťa. V rodine je zapletený tak, že je to malý brat Laca Lehotského. Miškovi a Ondrovi je to "strejda".

Toho bude hrať Ondřej Sýkora, ktorý vzišiel z náročného kastingu spomedzi 60-tky detí. "Mali sme 3 veľké kastingy.  Dva v Brne, jeden v Bratislave. Prišlo veľmi veľa detí, ktoré Prázdniny poznali. Do užšieho výberu prišli 4 deti rôznych vekových kategórií. Dôležité bolo, aby nové dieťa zapadlo medzi ostatné deti, ktoré už v seriáli sú. A to sa podarilo Ondrovi najviac," dodáva Cibulková a potvrdili to aj samotní detskí herci. Máte sa tak rozhodne na čo tešiť. 

Tretiu sériu Prázdnin štartujeme už v utorok 5. marca o 20:35 na JOJke!